Actuele koers.
Goud en zilver hebben altijd een prijs, 24 uur per dag, wereldwijd en in iedere valuta. De goudprijs en zilverprijs komen tot stand op de wereldmarkt. Op die markt zijn er kopers en verkopers die bij elkaar worden gebracht. De koper ‘bied’ en de verkoper ‘laat’. Ieder tegen zijn eigen prijs. De prijs tussen bied en laat is de middenkoers. Op deze manier wordt de goudkoers, de zilverkoers en de koers van andere edelmetalen vastgesteld.Wilt u de goudkoers volgen? Of wilt u weten hoe de goudkoers en zilverkoers zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld? Op deze prijspagina ziet u de bied, laat en midden koers in Euro’s, Dollars, kilo’s en troy ounces. Al onze producten zijn real time gekoppeld aan deze prijzen. Wanneer u bij een bepaalde prijs interesse heeft in het aan- of verkopen van goud kunt u dat aan de rechterkant van de pagina aangeven. Wij zullen dan vrijblijvend contact met u opnemen wanneer uw koersdoel bereikt i

Resultaten voor zilverprijs grafiek

Zilverprijs per gram en inkoop zilver.

Zilverprijs per gram – Aan de Oldenzaalsestraat 201 in Hengelo en de T.G. Gibsonstraat 17 in Deventer is Het Nederlandsche Inkoopkantoor gevestigd, gespecialiseerd in de inkoop van edelmetaal, de verkoop van beleggingsedelmetaal en de inkoop van postzegels.

Goud krijgt vaak veel meer aandacht dan zilver en dat is niet altijd terecht. Het is ook een prima tijd om uw zilver te verkopen. Wij zijn deskundig op het gebied van zilver inkoop, bieden u een gratis taxatie en u krijgt altijd een adviesprijs op basis van de actuele prijs zilver en de zilverprijs per gram.

Wat is mijn zilver waard?

Zilver is een wit edelmetaal en wordt in heel veel verschillende voorwerpen verwerkt. Het meest bekend zijn toch wel de zilveren sieraden en juwelen, maar ook zilver bestek en servies. Vroeger betaalden wij hier in Nederland zelfs met zilveren guldens en rijksdaalders. Zilver wordt in verschillende gehaltes gebruikt. Dit noemen we “zilverlegering”.

Zilveren sieraden zijn vaak 925/1000 deel zilver (dit noemen we “eerste gehalte zilver”). Zilveren guldens zijn altijd van 720/1000 deel zilver (dit noemen we “muntzilver”). Alleen het deel wat zilver is, dat is geld waard als u het wilt verkopen, de andere delen zijn zink, koper, nikkel of een ander metaal om de zilverlegering sterk te maken.

De waarde van uw zilver is dus afhankelijk van het zilvergehalte in het object. Het is van essentieel belang om dit te weten, omdat dit de prijs bepaalt als u het zilver aan ons wilt verkopen. Gelukkig kunnen wij er altijd achter komen wat het zilvergehalte is, door middel van keurmerkjes en testen.

Hoe weet ik of ik echt zilver heb om te verkopen?

U wilt uw zilver verkopen maar wilt natuurlijk eerst weten of het wel echt zilver is. U kunt voordat u bij ons in de winkel komt met uw voorwerpen, thuis alvast onderzoeken wat voor soort zilver u heeft.

In zilveren sieraden staan vrijwel altijd stempels met nummers er in:

  • 925 betekent eerste gehalte zilver
  • 835 betekent tweede gehalte zilver
  • 800 betekent derde gehalte zilver

Ook staat er vaak een klein stempeltje in wat lijkt op een zwaardje, dit is dan ook echt zilver. Hieronder een voorbeeld van de verschillende soorten stempels en de bijbehorende zilvergehaltes.

Actuele Zilverprijs Zilverkoers in euros dollars Waarde zilver Goudmarkt.nl.
De actuele zilverprijs in euro’s en dollars en de trend van de zilverprijs de afgelopen jaren. Koop uw goud en zilver bij goudmarkt.nl. Betrouwbaar, discreet en de beste prijzen.

Goldrepublic

Net als met andere grondstoffen, is de zilverprijs afhankelijk van het vraag en aanbod. De zilverprijs komt evenals goud tot stand op de COMEX, onderdeel van de grondstoffenbeurs in New York (NYMEX). Tegenwoordig valt de grondstoffenbeurs in New York echter onder de CME Group (van oorsprong de beurs van Chicago) vanwege een fusie in 2008.

Bijzonder aan de grondstoffenbeurs in New York is dat er nog steeds fysiek op de beursvloer wordt gehandeld. Klokslag 8.25 uur gaat de beursvloer open en begint de ‘open outcry’-handel. Zilverhandelaren kopen en verkopen dan op luidruchtige wijze zilver. Om 13.25 uur wordt de beursvloer weer gesloten.

Niettemin is de ‘ouderwetse’ beursvloer tegenwoordig van weinig belang voor de zilverkoers.

In 1992 werd namelijk CME Globex opgericht, het eerste wereldwijde elektronische handelsplatform in termijncontracten. In eerste instantie was CME Globex bedoeld als aanvulling op de handel op de beursvloer. Tegenwoordig is het echter de spil van (onder andere) de zilverprijs.

Zondagavond om 18:00 lokale tijd opent de elektronische handel en vrijdagmiddag om 17:15 sluit de handel. Zilver kan doordeweeks 24 uur per dag verhandeld worden via CME Globex. De zilverprijs fluctueert daarom onafgebroken, met uitzondering van het weekend en feestdagen.

De spotprijs van zilver wordt afgeleid van de prijzen van de termijncontracten (‘futures’) verhandeld op de CME Globex en de beursvloer in New York.

De spotprijs geeft weer hoeveel het zou kosten wanneer u een belofte op een directe levering van zilver koopt. Daarom gebruikt men voor de spotprijs de koers van de ‘future’ van de actiefste dichtstbijzijnde maand.


 

Goudkoers vandaag

Alle mogelijkheden kan u aanvinken binnen onderstaande goudgrafiek. U kan de goudprijs vandaag bekijken. U kan de goudkoers vandaagbekijken. Vergelijken met verschillende periodes kan. U kan selecteren wat de goudprijs per kilo is. En wat de goudprijs per gram is. Goud en zilver hebben ieder moment een prijs,