7 Tips voor de Beginnende Belegger Beleggen voor de beginner.
De rente over jouw spaarrekening is te verwaarlozen en de AEX gaat tegenwoordig lekker. Beginnen met beleggen lijkt een logische stap maar je moet wel weten wat je moet doen. Wij hebben 7 tips voor de beginnende belegger online gezet.

1. Beleg met geld dat je niet nodig hebt
Aan beleggen zijn risico’s verbonden, beleg dus alleen met geld dat je nu niet meteen nodig hebt. Als je namelijk belegt met je reserves dan loop je de kans dat je bepaalde belangrijke aankopen niet kunt doen. Mocht het dan ook nog eens tegen zitten op de beurs dan wordt beleggen ineens een heel stuk minder plezierig.

2. Spreid je beleggingen
Gok nooit op één paard als je gaat beleggen. Zeker als beginnende belegger is er nog een hoop te leren. Ook al denk je dat een bepaald aandeel flinke winsten gaat opleveren er kan altijd iets onverwachts gebeuren waardoor je in één keer jouw inleg kwijt bent. Ook de grotere stabiele bedrijven kunnen namelijk met tegenslagen te maken krijgen. Neem het voorbeeld van Facebook wat nu in zwaar weer verkeerd na het privacy schandaal. De aandelen Facebook zijn flink in waarde gedaald en dit had niemand zien aankomen enkele weken geleden.

3. Ga voor de lange termijn beleggingen
Met beleggen is niets zeker, er kunnen zich altijd onverwachte situaties voordoen. Je moet hier op in kunnen spelen. Als je alleen op korte termijn belegt dan is er geen tijd om in te spelen op bepaalde situaties. Neem daarom de tijd zeker als beginnende belegger.

4. Vergelijk de brokers
Als je gaat beleggen dan zul je geld moeten betalen over de beleggingen die je gaat doen. Je krijgt te maken met aan- en verkoopkosten en bewaarloon. De broker brengt deze kosten bij jou in rekening. Dit geld wat je aan kosten kwijt bent kan je dus niet beleggen, het levert je dus geen rendement op. Door de brokers te vergelijken kun je zien welke broker de laagste kosten berekent en de beste voorwaarden hanteert.

5. Ga niet te ingewikkeld beleggen
Als je wilt leren beleggen dan zul je je moeten verdiepen in de verschillende beleggingsproducten. De laatste tijd komen er steeds meer producten bij. Ga niet meteen mee met de hype als je er geen verstand van hebt. Je zult zien dat je veel verder komt als je belegt in producten waar je verstand van hebt. De hype is tegenwoordig te beleggen in cryptocurrencies of binaire opties, het zou niet verstandig zijn om hier in te stappen zonder enige kennis.

6. Beleg niet in dubieuze zaken
Doordat het beleggen steeds populairder aan het worden is duiken ook de mensen erop met minder goede bedoelingen. Ons advies is ga niet in op te mooie beleggingsvoorstellen.

7. Volg eerst een cursus beleggen
Voordat je gaat beleggen is de beste investering, de investering in een beleggingscursus. Als je eenmaal de basistechnieken meer onder de knie hebt dan is het beleggen een stuk leuker en bovendien zul je meer rendement krijgen over jouw investeringen. Ik, Pieter Jakobs loop al jaren mee in de beleggingswereld. Na vele jaren ervaring wilde ik mijn kennis delen en heb daarom een online platform ontwikkeld waar de beginnende belegger eenvoudig kan leren beleggen. In een periode van 6 weken zal je stap voor stap wegwijs gemaakt worden in de beleggingswereld. Er komen vele beleggingsproducten aanbod en dit zal worden ondersteund met duidelijke video’s. Mocht je nog ergens tegen aanlopen dan kun je mij altijd om advies en raad vragen.

Beleggingstips.
Wil je starten met beleggen? Dan moet je een antwoord kunnen geven op verschillende vragen. Het belangrijkste is om te bepalen wat je doelen zijn, welk bedrag je ter beschikking hebt om te beleggen, voor welke periode dat geld beschikbaar is, welk risico je wilt lopen en welk rendement je wilt behalen.

Hier onder geven we een aantal tips en handvatten waardoor je met een geruster hart kunt gaan beleggen.

Risico en rendement
Wanneer je geen risico wilt lopen en het geld volgend jaar weer nodig hebt, dan is het niet mogelijk om 10% rendement te maken. Risico en rendement zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, in de regel geldt hoe meer risico je wilt nemen, hoe hoger het rendement. Daar staat echter tegenover dat hoe meer risico je neemt, hoe meer je ook kunt verliezen.

Beleg alleen met geld dat je kunt missen
Dit is wellicht een cliché maar wel een hele belangrijke. En wel om de eenvoudige reden dat geld, dat je kunt missen, minder erg is om te verliezen dan geld dat je nodig hebt om te kunnen leven!

Veelgemaakte fouten
Veel beginnende beleggers gaan al in de fout met één of meerdere van de hieronder beschreven fouten.

Ingewikkeld financieel product
Beleggers die investeren in ingewikkelde financiële producten die ze eigenlijk niet begrijpen maken een grote fout. Beleg niet in een onderneming waarvan je niet precies weet wat ze doen. Beleg ook niet in financiële producten die je niet begrijpt. Zo’n belegging is namelijk gedoemd om te mislukken.

Geduld is essentieel
Beleggen is niet alleen kopen of verkopen maar vooral geduld hebben. Veel (beginnende) beleggers maken de fout om heel veel te handelen. Dit brengt hoge transactiekosten met zich mee. Ook kan geduld hebben veel meer opleveren dan het frequent kopen of verkopen van financiële producten.

Realistisch beleggen
Als een rendement te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Je kunt jezelf voor dit gevaar beschermen door enkel te beleggen via een (online) broker die onder toezicht staat. Deze toezichter zorgt ervoor dat de broker verantwoord om gaat met je geïnvesteerde geld.

Let op met geleend geld
Met geleend geld beleggen is voor de beginnende belegger ten zeerste af te raden. Naast het rendement dat je wilt halen om je doel te bereiken, moet je ook nog eens de rente terugverdienen die je betaalt over de lening. Er zijn veel voorbeelden, wellicht ook in je eigen familie-of kennissenkring, van mensen die met geleend geld dachten enorme winsten te behalen door beleggen, maar die met grote schulden huiswaarts keerden. Beleggen met kapitaal van een ander is misschien wel alleen weggelegd voor de echte durfals en beleggers die zeer veel ervaring hebben met beleggen.

Goudkoers vandaag

Alle mogelijkheden kan u aanvinken binnen onderstaande goudgrafiek. U kan de goudprijs vandaag bekijken. U kan de goudkoers vandaagbekijken. Vergelijken met verschillende periodes kan. U kan selecteren wat de goudprijs per kilo is. En wat de goudprijs per gram is. Goud en zilver hebben ieder moment een prijs,